Sluiting: wegens inventaris en eindejaarsvakantie 🎉 is This Green gesloten van 21/12/2023 tot en met 01/01/2024.
Alle bestellingen geplaatst na donderdag 21-12-2023, 12.00u. zullen niet vóór 02-01-2024 verwerkt worden. Bedankt voor uw begrip !

De dekking van grijs haar met plantaardige haarverf

De dekking van grijs haar met plantaardige haarverf

In tegenstelling tot wat velen denken, is grijs haar dekken met plantaardige haarverf perfect mogelijk. Zelfs wanneer het gaat om 100% grijs haar, kan de natuurlijke haarverf het volledig dekken zonder de haarstructuur aan te passen.

Dekking van grijs haar: het overgangsproces

Om de werking van plantaardige haarverf te begrijpen, is het belangrijk het proces van vergrijzing te begrijpen. Zo is het een geleidelijk proces, wat ervoor zorgt dat de overgang natuurlijk is. Daarbij gaat de melanine, het pigment dat het haar kleur geeft, afnemen. Door deze afname wordt het haar grijs. Het vergrijzen is niet leeftijdsgebonden, het kan voorkomen op elke leeftijd. Meestal gebeurt dit weliswaar rond de leeftijd van 35 tot 40 jaar. Als u slechts enkele grijze haren hebt die u graag wilt uittrekken, is dit zeker geen probleem. Dat deze dubbel terugkeren is slechts een fabeltje!

Plantaardige haarverf: dekkracht van grijs haar

De natuurlijke haarverf bestaat uit twee ingrediënten: water en plantenexctracten (henna, indigo, kamille…). In tegenstelling tot chemische kleuring, gaat de natuurlijke variant het haar louter omhullen. Dit vormt in feite een beschermende laag rond het haar, waardoor het een verzorging wordt. Bovendien dringt het niet binnen tot in het haar, de haarvezel wordt dus niet aangepast. Ten slotte is de uitgroei ook veel geleidelijker, het is geen rechte lijn. De uitgroei is een graduele vervaging, waardoor u langer kunt wachten met het volgende kappersbezoek. Uw plantenkleur kan namelijk 2 tot 3 maanden blijven, zonder dat er een nieuwe kleuring nodig is. Plantaardige haarkleuring is dus zeer kwalitatief, waardoor grijs haar dekken ook perfect mogelijk is.

De eerste keer grijs haar dekken met een professional

Voor de eerste dekking van grijs haar, kunt u beroep doen op een plantaardige kapper. Zij kunnen u adviseren over de dekkracht van grijs haar. Afhankelijk van welke kleur u graag wenst, kan het kleuringsproces namelijk variëren. Een professional zal altijd voor de meest effectieve oplossing kiezen. Bovendien zal uw haarvezel ook evolueren dankzij de natuurlijke ingrediënten: minder poreus haar en een natuurlijke pigmentatie. Vervolgens zal de kapper ook een aangepaste samenstelling maken, met de beste dekkracht van grijs haar. Dankzij geavanceerde technieken zorgt hij of zij voor een optimale applicatie.

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.

🚚 Gratis levering vanaf aankoop van €50 naar het vasteland van Frankrijk en vanaf €30 naar België, Duitsland, Nederland en Luxemburg.📦