Waarom het haar kleuren met henna?

Waarom het haar kleuren met henna?

Henna kleuring voor het haar gebeurt met natuurlijke pigmenten

Vraagt u zich af wat henna kleuring zo uniek maakt? Maar u vindt geen duidelijk antwoord op deze vraag? Bij This Green weten we daar het antwoord op en proberen we het u ook zo duidelijk mogelijk uit te leggen voor u.

Werking van chemische en henna kleuring voor het haar

1. Hoe chemische haarkleuring werkt

Dit type haarkleuring werkt volgens het principe van oxidatie. Daarbij worden de haarschubben eerst geopend. Vervolgens wordt de melanine, het natuurlijke pigment dat kleur geeft aan het haar, vervangen door synthetische pigmenten. Deze synthetische variant heeft de kleur die u wenst en hierdoor krijgt uw haar een andere kleur.

2. Hoe henna kleuring voor het haar werkt

Uw haar kleuren met henna daarentegen werkt op een andere manier. Het zal enkel aan de hand van natuurlijke pigmenten uw haarkleur veranderen. Henna kleuring voor het haar bestaat namelijk alleen uit zongedroogd poeder van bloemen, planten, schors… en water. Uw haar kleuren met henna heeft daarom een andere werking, want de ingrediënten zijn allemaal van natuurlijke oorsprong. Dit type kleuring legt namelijk alleen maar een laagje kleuring rond de haarvezel, zonder de interne structuur aan te passen. Via deze kleurgevende laag kan het de gewenste kleur bekomen.

Waarom het haar kleuren met henna?

Uw haar kleuren met henna zal dus louter een omhulling vormen voor uw haar, wat in feite een beschermend laagje rond de haarvezel vormt. Deze kan uw haar beschermen tegen externe agressors zoals wind, zon… Bovendien worden er niet enkel kleurgevende planten toegevoegd aan de henna kleuring voor het haar. Neen, er worden ook nog verzorgende planten toegevoegd die uw haar voeden, de hoofdhuid terug in balans brengen, extra glans geven aan het haar…

Ontdek hier snel de This Green henna kleuring voor het haar…

GELIJKAARDIGE ARTIKELS

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.