Haar verven met henna: zoveel meer dan een rode haarkleur

Haar verven met henna: zoveel meer dan een rode haarkleur

Haar verven met henna: alle kleuren mogelijk

Dat verf voor het haar met henna alleen maar warme, rode kleuren kan bekomen, is enkel en alleen een mythe. Henna is de laatste decennia zo geëvolueerd dat tegenwoordig alle kleuren mogelijk zijn. We leggen uit hoe dit kan…

Hoe wordt natuurlijke verf voor het haar met henna gemaakt?

Dat natuurlijke verf voor het haar met henna wordt heel vaak gebruikt, omdat henna de eigenschap heeft zich heel goed te kunnen vasthechten aan het haar. Eenmaal het gehecht is, zal het niet snel meer loskomen. Vandaar dat de levensduur ook zo lang is: tijdens de eerste kleuringen kan het gemakkelijk 6 weken houden. Naarmate u vaker met deze natuurlijke haarverf kleurt, wordt deze levensduur verlengt tot maar liefst 3 maanden.

Welke tonen zijn mogelijk met het haar verven met henna?

Verf voor het haar met henna is afkomstig uit zongedroogd poeder van de henna plant. Voornamelijk de blaadjes bevatten het meeste pigment, maar ook de schors wordt benut. Na het oogsten, worden de blaadjes en schors eerst in de zon gedroogd. Eenmaal droog worden ze vermalen tot een fijn poeder. Als dit poeder gemengd wordt met water, dan kunt u het haar verven met henna.

De pigmenten kunnen tonen bereiken gaande van geel-oranje tot rood-oranje. Het feit dat henna een warm pigment is, klopt dus inderdaad. Maar henna is nog veel meer dan dat… Door het namelijk te combineren met andere plantenpoeders zoals shikakai, indigo… kan de verf voor het haar met henna alle tonen bereiken. De formules en samenstellingen worden dan aangepast. Bijvoorbeeld voor blonde tonen wordt de eerder geel-oranje variant gebruikt in combinatie met andere gele kleurplanten. Bij bruine tonen zal de henna slechts in lichte mate worden toegevoegd en overheersen de koude pigmenten zoals indigo. De This Green kappers zijn hierin expert: dankzij een intense opleiding weten ze wanneer ze welke kleurpoeders moeten mengen om bepaalde tonen te bekomen.

GELIJKAARDIGE ARTIKELS

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.