Is haarkleuring zonder ppd de oplossing voor mensen met een ppd-allergie?

Is haarkleuring zonder ppd de oplossing voor mensen met een ppd-allergie?

This Green heeft haarkleuring zonder ppd voor mensen met een ppd-allergie

Ppd, wat is dat nu eigenlijk? Er is reeds heel veel informatie te vinden rond dit topic. Wij geven u een bondige, maar duidelijke uitleg over ppd…

Ppd is een contactallergeen

Eerst en vooral is het belangrijk te weten dat ppd een contactallergeen is. Dit betekent dat wanneer iemand allergisch is aan ppd, de reactie optreedt wanneer men in aanraking komt met ppd. Doorgaans zullen dan de plaatsen waar de ppd werd aangebracht een allergische reactie vertonen.

Deze reactie kan verschillende uitingen hebben. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de huid rood wordt en deze begint te jeuken. Op deze rode huid kunnen er nog pukkeltjes, schilfers of blaasjes ontstaan, maar ook andere gevolgen zoals een zwelling zijn mogelijk. Om te weten als u allergisch bent aan ppd, kunt u het best contact opnemen met een dermatoloog. Als huidspecialist kan hij of zijn immers testen als u daadwerkelijk allergisch bent aan de stof.

Welke producten bevatten ppd?

De stof ppd zit in verschillende producten verwerkt. Bijvoorbeeld foto-ontwikkelaars, fotokopieermachines, faxapparaten… bevatten de stof. Het meest bekende voorbeeld is echter haarverf. Wanneer iemand allergisch is, kan er dus een reactie optreden tijdens of na het kleuren van het haar. Haarkleuring zonder ppd kan dan echter de oplossing zijn.

Is haarkleuring zonder ppd echt de oplossing?

Haarkleuring zonder ppd kan een oplossing bieden, als u enkel aan deze stof allergisch bent. Als u ook aan andere stoffen allergisch bent, raden we aan de INCI-lijst te raadplegen. Enkel allergisch aan ppd? Dan bestaan er voor u twee types haarkleuring zonder ppd.

Zo is er de traditionele synthetische haarverf die bestaat uit varianten met en zonder ppd. Bij een ppd-allergie kunt u de INCI-lijst raadplegen op de verpakking. De officiële benaming van ppd is p-Phenylenediamine, als u deze ziet staan betekent het dus dat de haarverf ppd bevat. Ziet u deze naam niet staan? Dan bevat de haarverf geen ppd.

Er bestaat echter nog een tweede type, namelijk de natuurlijke haarkleuring zonder ppd. Dit type werkt op basis van planten en water. Bloemen, schors, blaadjes… van planten met kleurgevende eigenschappen worden dan in de zon gedroogd. Eenmaal droog worden ze vermalen tot een fijn poeder. Dit poeder in combinatie met water kan het haar kleuren. Het is dus sowieso een haarkleuring zonder ppd. Er worden namelijk enkel planten en water gebruikt, natuurlijker kan dus niet!

Benieuwd naar deze natuurlijke haarverf? Ontdek hier alle mogelijkheden…

GELIJKAARDIGE ARTIKELS

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.

Waarom kiezen voor een natuurlijke lak?

Een milieuvriendelijke haarlak op basis van etherische oliën is een revolutionair concept in de cosmetica-industrie.