Het haar kleuren tijdens chemotherapie, kan dat?

Het haar kleuren tijdens chemotherapie, kan dat?

Plantaardige haarverf en chemotherapie gaan hand in hand

Het haar verven tijdens chemotherapie kan delicaat zijn. Daarom moet u de haarkleuring met zeer veel zorg kiezen, zodat het niet nog meer beschadigd wordt. 

Haarverf en chemotherapie: wat zijn de gevaren?

Tijdens de chemotherapie is het haar heel fragiel: het lichaam is in grote mate verzwakt door de medicatie en behandeling. Het haar kan daarom niet langer voorzien worden van de nodige stoffen. Dit heeft als gevolg dat de kwaliteit van het haar afneemt. Het haar verven tijdens chemotherapie kan de haarvezel nog meer beschadigen, waardoor uw haar nog zwakker wordt.

Daarom wordt het haar kleuren tijdens chemotherapie vaak afgeraden door artsen en oncologen. De reden? Sommige stoffen zijn niet compatibel met de chemotherapie. Bovendien veranderen ze ook de haarstructuur. Dit kan de hergroei van het haar belemmeren en het proces vertragen.

Het haar verven tijdens chemotherapie: wel of niet doen?

Plantaardige haarverf en chemotherapie zijn compatibel. Het bestaat namelijk enkel en alleen uit planten (bloemen, blaadjes, schors…), waardoor het geen negatief effect heeft op de chemotherapie. Het kan door iedereen gebruikt worden, op eender welk moment in het leven: tijdens zware medische behandelingen zoals chemotherapie, maar ook tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. U kunt uw haar dus blijven kleuren tijdens de chemotherapie.

Welke resultaten kunt u verwachten?

Plantaardige haarverf biedt een enorme waaier aan mogelijkheden, ook voor mensen die het haar kleuren tijdens chemotherapie: gouden weerschijn, donkere tonen, mèches… Er is geen twijfel mogelijk, u zult sowieso een kleur vinden die u prachtig vindt. De plantaardige haarverf en chemotherapie gaan immers hand in hand: uw haar wordt niet beschadigd, terwijl het toch een mooie kleur krijgt.

Wilt u graag meer informatie over plantaardige haarverf? Ontdek dan hier de natuurlijke haarkleuring van This Green.

GELIJKAARDIGE ARTIKELS

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.

Waarom kiezen voor een natuurlijke lak?

Een milieuvriendelijke haarlak op basis van etherische oliën is een revolutionair concept in de cosmetica-industrie.