Gevoelig voor de geur van ammoniak: kies voor haarverf zonder ammoniak

Gevoelig voor de geur van ammoniak: kies voor haarverf zonder ammoniak

Vindt u de geur van ammoniak allesbehalve aangenaam? Jammer genoeg zit er nog vaak ammoniak verwerkt in chemische haarkleuring. Voor mensen die gevoelig zijn aan de geur van ammoniak, is dit uiteraard minder aangenaam. Vandaar dat This Green haarverf zonder ammoniak op de markt bracht.

Waarom ammoniak in haarverf?

Om u te kunnen uitleggen waarom ammoniak soms in haarverf verwerkt wordt, is het belangrijk dat u begrijpt hoe een synthetische kleuring werkt. Alles begint met het openen van de haarschubben, zodat de kleuring kan aangebracht worden. Eenmaal de schubben open zijn, wordt de haarverf in de haarvezel zelf aangebracht. Deze haarverf bevat in feite synthetische pigmenten, die ervoor zorgen dat uw haarkleur dus verandert. Wilt u bijvoorbeeld graag een donkerbruine haarkleur? Dan worden er donkerbruine pigmenten in uw haarvezel bevestigd. Ammoniak is een ingrediënt dat de haarschubben kan openen. Vandaar dat ammoniak vaak in chemische haarverf wordt gebruikt.

Is ammoniak schadelijk?

Wanneer u ammoniak in de juiste hoeveelheid gebruikt, zal ammoniak uw lichaam of haar niet beschadigen. Wettelijk bepaald is er een maximumhoeveelheid van ammoniak in uw haarverf, dus haarverf heeft sowieso een goede dosering. De stof heeft echter wel een zeer intense geur en sommige personen zijn wel gevoelig aan de innemende sterkte van de ammoniak-geur. Hierdoor gaan ze op zoek naar haarverf zonder ammoniak, om de sterke en innemende geur te vermijden.

This Green: alternatieve haarverf zonder ammoniak

De natuurlijke haarverf zonder ammoniak bestaat enkel en alleen uit zongedroogde planten, bloemen schors… en water. Dankzij deze puur natuurlijke ingrediënten, biedt het dus een oplossing voor mensen die op zoek zijn naar haarverf zonder ammoniak. De geur is immers volledig natuurlijk, waardoor deze niet extreem sterk of intens is. Het is in plaats daarvan heel zacht: ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor sterke geuren!

Ontdek de This Green plantaardige haarverf zonder ammoniak hier.

GELIJKAARDIGE ARTIKELS

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.

Waarom kiezen voor een natuurlijke lak?

Een milieuvriendelijke haarlak op basis van etherische oliën is een revolutionair concept in de cosmetica-industrie.