Natuurlijke haarkleuring is geschikt voor elk haartype

Natuurlijke haarkleuring is geschikt voor elk haartype

Natuurlijke kleuring vraagt een andere voorbereiding naargelang het haartype

Normaal haar, gevoelig haar of zeer gevoelig haar, de overgang van chemische naar natuurlijke haarkleuring is niet altijd hetzelfde. Afhankelijk van het type haar, is de voorbereiding van de overgang cruciaal. We lichten de verschillende manieren toe in dit artikel…

De overgang van chemische naar natuurlijke kleuring

Net zoals bij de chemische variant, is het voorbereiden van het haar belangrijk bij natuurlijke haarkleuring. Toch is deze voorbereiding anders dan bij de chemische. Zo is het ook aangeraden om het haar te wassen voor de natuurlijke haarkleuring aangebracht wordt. Op die manier kan de kleur zich beter vasthechten en fixeren. Verder vraagt elk haartype ook een andere soort voorbereiding. Afhankelijk van hoe gevoelig het haar is, moet het namelijk een gepaste behandeling krijgen. Iedereen, zowel personen met normaal, gevoelig als zeer gevoelig haar, kan dus het haar kleuren met natuurlijke haarkleuring!

Normaal haar

Bij normaal haar wordt er een masker op basis van groene klei gebruikt als voorbereiding op de natuurlijke haarkleuring. Deze werkt als een detox-masker, dat de siliconen van het haar zal verwijderen. Dit masker wordt vervolgens uitgespoeld om het haar daarna te wassen. Na het drogen van het haar, wordt de natuurlijke kleuring aangebracht.

Gevoelig haar

Ook wanneer u gevoelig haar hebt, kan de natuurlijke kleuring meteen aangebracht worden tijdens het eerste kappersbezoek. Enkel de voorbereiding gebeurt op een andere manier. De kapper brengt namelijk een hydraterende verzorging aan op basis van plantaardige en etherische oliën. Dit zal de haarvezel herstellen en het haar dus regenereren.

Zeer gevoelig haar

Als het haar zeer gevoelig is, moet er aan de natuurlijke haarkleuring eerst een intense behandeling voorafgaan. Deze is dezelfde als de behandeling voor gevoelig haar, maar moet thuis nog enkele malen herhaald worden alvorens het te kleuren. De persoon in kwestie brengt dan één of twee keer per week de verzorging aan. Het haar zal zo opnieuw aansterken en de haarvezel zal na één maand hersteld zijn. Pas daarna kan er gestart worden met een goede basis om het haar te kleuren.

GELIJKAARDIGE ARTIKELS

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.