Wat is natuurlijke haarverf?

Wat is natuurlijke haarverf?

U heeft zich hoogstwaarschijnlijk wel al eens afgevraagd “Wat is natuurlijke haarverf?”. Maar ondanks uw zoekwerk heeft u nog steeds geen concreet antwoord gevonden? Geen probleem, wij geven u een duidelijk antwoord.

Wat is natuurlijke haarverf nu echt?

Alles start met het drogen van planten, bloemen, blaadjes… in de zon. Eenmaal droog, worden deze vermalen tot een fijn poeder. In het kapsalon worden verschillende poeders gemengd met elkaar, om er daarna warm water aan toe te voegen. Deze pasta is dan de kleuring. Alles is dus natuurlijk, er wordt niets anders toegevoegd. De plantenkleuring zal daarom enkel het haar omhullen, waardoor de interne haarstructuur behouden blijft.

De voordelen van natuurlijke haarverf

Het is gebaseerd op plantaardige pigmenten, waardoor het dus een 100% natuurlijk alternatief is. We sommen met plezier alle voordelen van natuurlijke haarverf op voor u:

  • Natuurlijke haarverf kan door iedereen gebruikt worden. Het bevat namelijk geen stoffen die personen met allergieën kunnen treffen, want het bestaat louter uit natuurlijke ingrediënten. Personen met een ammoniak of PPD allergie kunnen de haarverf dus gebruiken, maar ook iemand die chemotherapie krijgt, zwanger is of borstvoeding geeft, kan de kleuring toepassen.
  • Het is een daadwerkelijke verzorging voor uw haar. Doordat het haar ermee omhuld wordt, vormt het een beschermende laag voor het haar.
  • Er is geen sterke uitgroei aanwezig zoals bij chemische verf. Vaak is dit namelijk één duidelijke streep. Bij plantaardige haarkleuring gaat het eerder gradueel overlopen. Zo heeft u nooit een zeer zichtbare uitgroei.
  • Het is geschikt voor alle haartypes en haarkleuren.
  • Het dekt 100% de grijze haren, zonder schakeringen na te laten.
  • De impact voor het milieu is misschien wel een van de belangrijkste voordelen van natuurlijke haarverf. Er is namelijk geen schadelijk effect voor het milieu. Het is dus een duurzaam alternatief, wat het nog geweldiger maakt!

Gelijkaardige artikels

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.

Waarom kiezen voor een natuurlijke lak?

Een milieuvriendelijke haarlak op basis van etherische oliën is een revolutionair concept in de cosmetica-industrie.