Is plant haarverf echt plantaardig?

Is plant haarverf echt plantaardig?

Plant verf is niet altijd echt plantaardig

Echt plantaardige haarverf, wat is dat nu eigenlijk en hoe kunt u het herkennen? Als producent van echte plant verf, geven wij u wat meer uitleg hierover en delen wij ook onze ingrediëntenlijst, zodat u zeker bent dat onze producten echt plantaardig zijn.

Echte plant verf: wat is dat

Plant haarverf bestaat al eeuwenlang, het is een oude techniek die reeds vele jaren wordt gebruikt. Door namelijk planten, bloemen, schors… in de zon te drogen en eenmaal droog te vermalen tot een fijn poeder, bekomt u al meteen het basisingrediënt: plantenpoeder. Als u aan dit poeder water toevoegt, bekomt u de plant verf. Het is dus een volledig natuurlijk proces.

Het voordeel van plant haarverf is dat het enkel uw haar omhult, zonder de interne haarvezel structuur aan te passen. Deze omhulling werkt in feite als een beschermende laag tegen externe agressors zoals wind, zon, vervuiling… Bovendien voegen we naast de kleurgevende planten ook verzorgende planten toe. Deze hebben verschillende doelstellingen zoals de hoofdhuid in balans brengen, droog haar voeden, extra glans geven… Een plant verf kleurt dus niet alleen uw haar, het is zoveel meer dan dat!

De This Green selectiecriteria voor plant haarverf

This Green probeert zo transparant mogelijk te zijn als het gaat om de ingrediënten. U zult zien dat onze plant verf louter natuurlijke ingrediënten bevat. Elke kleur bezit een uitgebreid cosmetisch dossier, uitgevoerd door een onafhankelijke toxicoloog. Deze garandeert de natuurlijkheid van onze producten. Enkel Safran bevat een minimaal percentage Sodium Picramate. Dit ligt ruim onder de toegestane hoeveelheid en een studie wijst uit dat er nog geen enkele allergie in verband wordt gebracht met het ingrediënt. Het vormt dus geen enkel gevaar.

Benieuwd naar de plant haarverf van This Green? Ontdek de haarverf en al z’n voordelen hier.

GELIJKAARDIGE ARTIKELS

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.

Waarom kiezen voor een natuurlijke lak?

Een milieuvriendelijke haarlak op basis van etherische oliën is een revolutionair concept in de cosmetica-industrie.