Biologische kappersproducten: natuurlijk en professioneel

Biologische kappersproducten: natuurlijk en professioneel

Biologische kappersproducten zijn milieuvriendelijk en veroorzaken geen allergische reactie

Het kappersvak is enorm boeiend, het is namelijk een beroep vol passie. Er is sociaal contact, de klanten zijn trouw, het brengt creativiteit en evolueert constant. Het ontwikkelt zich op het gebied van techniek, gebruikte producten… De interesse in biologische kappersproducten stijgt bijvoorbeeld aanzienlijk. In dit artikel leggen we uit waarom, maar ook wat de inspiratie was van This Green om een plantaardig kappersproduct op de markt te brengen.

De moeilijkheid van het kappersberoep wordt vaak onderschat

Veel mensen denken dat het kappersberoep eenvoudig is, maar niets is minder waar. Het is een van de meest onderschatte en dus ook ondergewaarde beroepen. Kapper zijn is namelijk een fysiek zwaar beroep en het vraagt ook de nodige behendigheid om het haar perfect te modelleren. Het beroep vraagt praktisch een ganse dag om verschillen instrumenten te hanteren en eveneens repetitieve bewegingen aan te nemen. Na enige tijd starten de klachten daarom, rugpijn is bijvoorbeeld een veelvoorkomend fenomeen bij kappers.

Waarom er nood is aan een plantaardig kappersproduct

Daarnaast gebruiken kappers ook vaak – met uitzondering van de biologische kappersproducten uiteraard – haarverzorging en kleuring met chemische bestanddelen. Sommige van die chemische stoffen die daarin verwerkt worden zoals ppd kunnen allergische reacties teweeg brengen, wanneer een persoon er gevoelig voor is. Vandaar dat de interesse in een plantaardig kappersproduct toeneemt: deze zijn immers natuurlijk en bevatten dus geen sterk allergene ingrediënten.

Allergische reacties kunnen namelijk voorkomen op zowel de huid als de ademhaling. Een studie wijst uit dat maar liefst 44% van de kappers stopt na 8,4 jaar het beroep uit te oefenen. Waarom? Door allergieën, eczeem of brandwonden. Gelukkig bestaan er dus natuurlijke alternatieven, die dit cijfer in de toekomst kunnen doen dalen.

De This Green biologische kappersproducten

Deze mogelijks negatieve gevolgen voor de kapper vormden dan ook de inspiratie voor de ontwikkeling van de This Green biologische kappersproducten. Het is van vitaal belang dat iedereen de kans krijgt z’n geliefd beroep uit te oefenen. Door chemische bestanddelen te vermijden, is de kans op allergische reacties bij een plantaardig kappersproduct namelijk veel kleiner.

Het gamma van This Green heeft drie verzorgingsproducten: Bioleic Care, Color Protection Shampoo en Color Protection Conditioner. Het zijn drie onmisbare producten, allemaal gelabeld met de kwaliteitscertificatie Ecogarantie. Dit is het strengste label op de Europese markt en garandeert dat een plantaardig kappersproduct het milieu respecteert, de plantaardige ingrediënten van biologische oorsprong zijn, er geen verspilling is…

Bovendien brengt een plantaardig kappersproduct ook rust en zorgt het voor een wellness-ervaring dankzij de natuurlijke aroma’s. Elk product wordt namelijk verrijkt met etherische oliën die niet alleen zorgen voor een sublieme ervaring, maar ook de structuur van het haar verbeteren. Het merk This Green en z’n producten zullen de klant dus op en top verzorgen met voldoende aandacht voor het welzijn.

Benieuwd naar onze biologische kappersproducten? Ontdek ze hier!

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.

Waarom kiezen voor een natuurlijke lak?

Een milieuvriendelijke haarlak op basis van etherische oliën is een revolutionair concept in de cosmetica-industrie.