Plantaardige verf voor het haar: kleuring en verzorging in één

Plantaardige verf voor het haar: kleuring en verzorging in één

Plant verf voor het haar kleurt en verzorgt het haar

Vraagt u zich af waarom plant verf voor het haar een goede keuze is? Wij geven u een duidelijk antwoord door de ingrediënten te overlopen… U zult merken dat het een 100% natuurlijke oorsprong heeft.

Plant verf voor het haar is van natuurlijke oorsprong

Kunt u zich voorstellen dat u het haar kunt kleuren met enkel en alleen water en planten? Het zou toch fantastisch zijn dat er enkel en alleen natuurlijke producten nodig zijn?! Zoek niet verder, dit is geen droom maar realiteit…

De plantaardige verf voor het haar bestaat namelijk enkel en alleen uit poeder van planten. Alles begint met het drogen van bloemen, blaadjes, takken… in de zon, een natuurlijk proces dus. Wanneer ze volledig droog zijn, worden deze vermalen tot een fijn poeder. Zo bekomt This Green een plantenpoeder. Door verschillende van deze poeders te combineren met elkaar, wordt er een plant verf voor het haar bekomen.

Eenmaal gemengd met water, ontstaat de plantaardige verf voor het haar. Er worden dus geen andere stoffen toegevoegd: alles is natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Bovendien worden zowel kleurgevende als verzorgende planten met elkaar gemengd, zodat het haar niet enkel gekleurd wordt, maar ook een intense verzorging krijgt!

Plantaardige verf voor het haar: twee soorten ingrediënten

1. Kleurgevende planten

Een groot gedeelte van deze planten zijn kleurgevende planten. Dit betekent dat ze het haar kunnen kleuren dankzij hun natuurlijke pigmenten. Elke plant heeft andere pigmenten, waardoor ze dus verschillende kleuren kunnen bekomen. Terwijl de ene soort gele tonen kan bekomen, zal de andere plant bruine tonen bereiken.

Eenzelfde type plant kan vaak meerdere kleuren bekomen. Hoe dat mogelijk is? Dat heeft verschillende oorzaken. Ofwel verschilt de kleur naargelang de regio waar de plant geoogst werd, ofwel worden verschillende delen van de plant gebruikt. Het is dus een enorm tof en intrigerend proces om de samenstelling van plant verf voor het haar te bedenken!

2. Verzorgende planten

De plant verf voor het haar is niet enkel een manier om te kleuren, het is ook een volwaardige verzorging! Dit is mogelijk dankzij de planten die verschillende deugdzame en verzorgende eigenschappen hebben. Elk type plant heeft specifieke karakteristieken en wordt daarom toegevoegd in de plantenkleuring. Enkele voorbeelden zijn:

  • Haargroei stimuleren en de haaruitval tegengaan
  • Werken tegen schilfers
  • Het haar herstellen en voeden
  • De hoofdhuid reinigen en in balans brengen
  • Een sublieme glans geven

Benieuwd naar de ingrediënten van de plantaardige verf voor het haar? Ontdek deze hier…

GELIJKAARDIGE ARTIKELS

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei kan de overtollige talg absorberen en verwijderen. Uw hoofdhuid wordt gereinigd en vet haar zal verdwijnen.