Een fantastische haarkleuring met henna

Kleuring met henna ziet er levendig uit

Bent u op zoek naar een natuurlijke manier om uw haar te kleuren? Maar wilt u daarbij een levendige kleur met een sublieme glans? Zoek niet verder, de This Green kleuring met henna is de oplossing! Zowel intense als neutrale kleuren zijn mogelijk…

Henna, een prachtig pigment…

Laten we eerst even het henna pigment onder de loep nemen, deze ligt namelijk aan de basis van een kleuring met henna. Oorspronkelijk is het afkomstig uit India, maar tegenwoordig wordt het wereldwijd gekweekt in allerlei tropische regio’s. Pakistan, Egypte, Libië zijn slechts enkele voorbeelden.

Ondanks het feit dat de volledige plant gebruikt wordt, bevatten voornamelijk de blaadjes het kleurpigment. Deze worden dan ook het vaakst gebruikt. Een ander deel dat wordt gebruikt, is de schors van zowel de stam als de takjes.

Levendige en intense kleuren door een kleuring met henna

Het is een heel sterk pigment, waardoor de haarkleuring met henna heel intense tinten kan bereiken. Afhankelijk van de herkomst, kan het een geel-oranje tot rood-oranje kleur bekomen. Dit zorgt voor een intense kleur die zal stralen.

Dankzij z’n flexibele structuur kan de haarkleuring met henna bovendien gemengd worden met alle andere planten die kleuren. Hierdoor kunnen bijna alle bestaande haarkleuren bereikt worden. Zo zal iedere haardos een levendige en unieke kleur verkrijgen, met een sublieme glans.

Maar ook een neutrale, ingetogen haarkleuring met henna

Wilt u liever een neutrale kleur, zonder de intense weerschijn? Ook dat is mogelijk! In combinatie met andere kleurende planten, zal een kleuring met henna dit ook kunnen bereiken. Laten we dit even verduidelijken… Haarkleuring met henna heeft namelijk een heel warme basis, waardoor de intense kleuren mogelijk zijn. Andere planten daarentegen hebben een heel koude basis. Door deze met elkaar te mengen, kunnen neutrale tonen bereikt worden. Een kleuring met henna biedt dus voor elk wat wils!

GELIJKAARDIGE ARTIKELS