Gevoelig aan ammoniak-geur: kies haarkleuring zonder ammoniak

Haarkleuring zonder ammoniak heeft een zachte geur

Kent u ook die intense en hevige geur van ammoniak? Hoogstwaarschijnlijk wel, veel mensen vinden dit immers een onaangename geur. Jammer genoeg wordt ammoniak nog vaak verwerkt in synthetische haarverf. Als u gevoelig bent aan de geur, wilt u dit uiteraard liever zo veel mogelijk vermijden. Wij hebben de oplossing voor u: de This Green haarkleuring zonder ammoniak!

Waarom wordt ammoniak in haarkleuring verwerkt?

Om u een duidelijke uitleg te kunnen geven, zullen we u eerst het principe van synthetische haarkleuring uitleggen. Het begint namelijk met het openen van de haarschubben, zodat de synthetische kleurpigmenten in het haar kunnen aangebracht worden.

In feite is het principe simpel: de kleur die u wenst wordt gecreëerd met synthetische pigmenten. Daarna worden de haarschubben geopend, zodat die synthetische pigmenten bij uw natuurlijke pigmenten kunnen gevoegd worden. Ammoniak speelt daar een grote rol bij: de stof zorgt namelijk voor de opening van de schubben. Vandaar dat het vaak in synthetische haarverf wordt gebruikt.

Ammoniak: schadelijk of niet?

Wanneer het in een correcte hoeveelheid wordt gebruikt, zal ammoniak geen schade toebrengen aan het lichaam of haar. Er is immers een wettelijk bepaalde maximumhoeveelheid die mag gebruikt worden. Haarverf moet deze richtlijn volgen en zal daarom het wettelijk maximum niet overschrijden.

De stof heeft daarentegen wel een heel sterke geur, waardoor sommige personen er gevoelig voor zijn. Daarom gaan ze toch op zoek naar haarkleuring zonder ammoniak.

This Green: haarkleuring zonder ammoniak

Voor mensen die gevoelig zijn aan de innemende geur, ontwikkelde This Green de haarkleuring zonder ammoniak. Deze is volledig natuurlijk, het bestaat namelijk enkel en alleen uit zongedroogde planten, bloemen, schors… en water! Aangezien deze louter samengesteld is uit natuurlijke ingrediënten, vormt het dus de oplossing voor mensen gevoelig aan de ammoniak-geur. De plantaardige haarkleuring zonder ammoniak heeft immers een heel zachte en natuurlijke geur!

Benieuwd naar de natuurlijke haarkleuring zonder ammoniak? Klik dan hier.

Gelijkaardige artikels