Natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei is de oplossing voor vet haar

Een natuurlijk masker met klei: ook milieuvriendelijk dankzij het eco kleimasker

Bent u benieuwd wat de beste manier is om vet haar te bestrijden? In dit artikel leggen we u de oorzaak van vet haar uit en ook wat een natuurlijk masker met klei kan doen. Ontdek in dit artikel bovendien ook waarom dit een eco kleimasker is!

Hoe krijgt u een vette hoofdhuid en dus vet haar?

Alles begint bij de hoofdhuid als oorzaak van vet haar, want het is niet het haar dat vet wordt, maar wel de hoofdhuid. Deze produceert namelijk talg wat een vette substantie is. De hoofdhuid is opgebouwd uit talgkliertjes die, de talg aanmaken met als doel de huid soepel te houden en deze ook te beschermen. Wanneer er zich te veel talg op de hoofdhuid bevindt, wordt het haar vet. Afhankelijk van de hoeveelheid talg dat uw hoofdhuid produceert, krijgt u al dan niet snel vet haar.

Waarom kan klei vet haar voorkomen?

Klei is een product afkomstig van natuurlijke gesteenten en kan voor veel uiteenlopende dingen gebruikt worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om dakpannen en bakstenen te maken, maar het kan ook gebruikt worden als cosmeticaproduct. Een werkelijk multifunctioneel ingrediënt! In cosmetica wordt groene klei bijvoorbeeld gebruikt om een natuurlijk masker met klei te creëren om vet haar te behandelen. De klei gaat namelijk de overtollige talg absorberen, hierdoor wordt de hoofdhuid volledig gereinigd.

De oplossing: het eco kleimasker Natural Detox Clay

De Natural Detox Clay van This Green is een natuurlijk masker met klei en bevat een mengeling van groene klei, jojoba olie en etherische oliën van atlasceder en tea tree. De groene klei absorbeert alle giftige stoffen, onzuiverheden en overtollige talg die door de huid afgescheiden worden door deze uit te drogen. De atlasceder, tea tree en jojoba olie worden daarnaast toegevoegd om te voorkomen dat het haar uitdroogt. Het haar zal dankzij deze oliën z’n soepelheid behouden en blijft op die manier gehydrateerd.

Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, bevat de Natural Detox Clay alleen milieuvriendelijke ingrediënten. Het is dus niet alleen een natuurlijk, maar ook een eco kleimasker. Het masker is bovendien ook gecertificeerd door Ecogarantie, het strengste ecolabel op de Europese markt. Het label bekijkt namelijk alle ingrediënten nauwkeurig: zowel de oorsprong, verwerking als het gebruik worden beoordeeld. Ze beoordelen dus niet enkel als het een natuurlijk masker met klei is, maar gaan veel verder en hebben zeer strenge criteria.

Benieuwd naar ons eco kleimasker? Klik hier voor meer informatie!

Gelijkaardige artikels

Partagez cet article

Articles Similaires

Weg met acne dankzij een plantaardig masker met klei

Een plantaardig masker met klei kan acne verhelpen door de talgproductie te reguleren en in balans te brengen.

Waarom kiezen voor een natuurlijke lak?

Een milieuvriendelijke haarlak op basis van etherische oliën is een revolutionair concept in de cosmetica-industrie.